X-Ray

2009.08.22. 16:41

Smallville

Epizód: #4

Író: Mark Verheiden

Rendező: James Frawley

Zeneszerző: Mark Snow 

Évad/epizód: 1/4


Sztori:
Lex Luthor bankot rabol, ám sem az aláírása, sem az ujjlenyomata nem stimmel, ráadásul a gazdag fiú éppen akkor egy fogadáson is jelen volt. Clark éppen akkor fedezi fel egyik újabb képességét, a röntgenlátást, amikor az ál-Lex elmenekül a tett színhelyéről. Tina Greer, aki nem mellesleg alakváltó, mindenáron Lana helyébe akar lépni, és ezért bármit elkövetne. Clark-kal azonban nem számol. Eközben Lex-et megzsarolja Roger Nixon újságíró, hogy kiteregeti Lex minden régi szennyesét. A fiú természetesen nem hagyja annyiban a dolgot.















Új információk:
Clark-nál felszínre tör a röntgenlátás képessége.
Roger Nixon azt a megbízást kapja Lextől, nyomozza ki, miként lehetséges, hogy túlélte a balesetet, amikor a hídon elütötte Clark-ot.

Az alkotók munkája:
A történet indítása mindenképp érdekes és ötletes, ám Tina képességének kiaknázása kicsit gyérre sikeredett. Emiatt a film második fele is érdektelenségbe torkollik. Sajnos a "Lana bajba kerül és Clark megmenti" sablont még mindig nem sikerült levetkőznie a sorozatnak, bár igaz, még csak a negyedik epizódról van szó, és érezhető, hogy Clark hős-motivációi közül a Lana-effektust célozták meg kiaknázásra.
Az említett lány karaktere ebben a részben még ömlengősebb, és ettől még idegesítőbb, mint valaha. Szinte érthetetlen, hogy Tina miért akarna az ő bőrébe bújni, de az őrület már csak ilyen. Kreuk kisasszony vagyvigyorgóvagyszenvedő játéka mellett igazi élmény Rosenbaum hatalmaskodó ámde visszafogott keménykedését nézni. Egyszerűen ragyogó a jelenet, amiben a saját oldalára állítja Nixon-t. Lizzy Caplan (Tina Greer) viszont nagyon erőltetett; még szerencse, hogy keveset szerepel, és alakváltásai miatt mindig más szereplőknek kell eljátszaniuk a szerepét.
A zenei háttérről csak annyit lehet mondani, mint az eddigi részekben. Nem rossz, de nem is valami ötletes.

Mind a forgatókönyv, mind a rendezés hibája, hogy egy érdekes felütésből középszerű végkicsengés alakult. De legalább a Lex-szál kezd beindulni.




 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása