Jonah Hex

2010.08.08. 23:43

DC Universe - showcase

Író: Joe R. Lansdale

Rendező: Joaquim Dos Santos

Zeneszerző: Jeremy Zuckerman & Benjamin Wynn

Animáció: JM Animation


Egy Red Doc névre hallgató idegen érkezik a poros kisvárosba, ahol a helyi prosti, Madame Lorraine - emberei segítségével - gyorsan végez vele. Arra azonban nem számított, hogy Red Doc körözött személy, akinek nyomán haladva Jonah Hex is a városba érkezik.  















A Jonah Hex egy mindössze 12 perces rövidfilm, ami a Batman: Under the Red Hood dvd-n található, és a mozikban futó Jonah Hex filmet hivatott promotálni, vagy legalábbis annak előszeleként óhajt fellépni.

Nem egy bonyolult, ám annál élvezetesebb filmmel van dolgunk. Végre megérkezett az a rajzfilm a DC háza tájáról, ami szakít a korosztályos besorolás kényszerével, és itt végre fröcsög a vér, sérülnek az emberek. Sokkal brutálisabb lett ez a rajzfilm, mint amire számítani lehet, és ez nagyon jól van így. Kicsit félő, hogy a mozifilm ehhez képest karakteridegen lesz majd, de annak is várjuk ki a végét.
A forgatókönyv egyszerű, kevés szöveg van benne, de ebben a zsánerben ez inkább előny, mint hátrány. Elvégre Hextől sem azt várjuk el, hogy végigkommentálja az eseményeket, hanem, hogy lőjje szét az ellen fejét. Azért neki is jut jó beszólás.

A rendezés remek, bár látszik, hogy a WB az anime világa felé kívánja vinni rajzfilmjeinek látványvilágát, mely azért nagyrészt ötvöződik a nyugati stílussal is. Ennek a fura keveredésnek azonban nagyon pozitív szájízt ad, hogy mindvégig működik. A jelenetek komponálása egyszerűen tökéletes. Régen élveztem ennyire western filmet, és ami még jobb, régen kötött le egy ilyen rövidfilm. Az ember várja, hogy legyen már folytatása a dolognak. De sajna minden bele van sűrítve abba a bizonyos tizenkét percbe.

Sajnos egyedül a színészi játék és a képen látott reakciók nem egyeznek egymással. A legerősebb karaktert természetesen Thomas Jane (Hex) hozza, míg azonban Linda Hamilton (Lorrain) nagyon gyengén adja elő magát. Mégis, a legtávolabb Michael Rooker (Red Doc) kerül saját figurájától.

A film zenéje nagyon minimalista. Nem sokat ad hozzá a filmhez, de el kell ismerni, hogy eléggé baljóslatúra sikerült, ami inkább csak furává válik, semmint idegenné.

Az animációs stúdió is hozta a maximumot, és noha csak néhány percről van szó, mégis nagyon kitettek magukért a rajzolók. Szépen elkészített hátterek, feszes tempójú, dinamikus mozgások láthatók a filmben. Ezért mindenképp plusz pontot érdemelnek.

Minden ízében akciófilm, ami kenterbe ver sok zsánermozit is, pedig csak töredék ideje van bizonyítani létjogosultságát. Aki pedig ezek után nem nézi meg a Jonah Hex mozit, azzal vagy valami baj van, vagy látta a film előzetesét.








 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása