Hothead

2009.08.21. 19:57

Smallville

Epizód: #3

Író: Greg Walker

Rendező: Greg Beeman

Zeneszerző: Mark Snow 

Évad/epizód: 1/3


Sztori:
A smallville-i gimnázium hét diákja csal az egyik dolgozatnál, ami miatt Kwan igazgató eltiltja őket a játéktól. Ez azonban cseppet sem tetszik Walt Arnold edzőnek - aki nem mellékesen hozzásegítette a fiúkat a csaláshoz - elvégre közeledik a nagy jubileumi mérkőzés. Mivel az edző meteorkövekkel megrakott szaunában izzasztja magát, nem csoda, hogy némi tűz-erőre is szert tesz. Mikor az edző felgyújtja Kwan kocsiját, Clark is belecsöppen az ügy kellős közepébe. Mialatt Lana abbahagyja a pom-pomlányosdit, és Clark belép a focicsapatba, Lex szembeszáll apjával, és kivívja, hogy az ő vállalati tervei valósuljanak meg.















Az alkotók munkája:
A forgatókönyv sokkal jobb, mint az előző részé, bár kicsit sántít a dolog, ahogy az edző a képességéhez, mindenesetre Walker kifejezetten jól használja ki lehetőségeit. Legfőképp a Lex-Lionel szál alakulását érdemes nyomon követni, a többi a szokásos. Lana nyihog-nyeheg, ahogy egy gimnazista lánynak kell, Clark szembeszáll a szüleivel, ahogy egy rendes kamaszfiúhoz illik, Chloe pedig nyomoz az edző után, ahogy egy jó riportertől elvárhatja az ember. Egyszóval mindenki a helyén van. Egyetlen hiba talán, hogy ez az epizód semmilyen érdemleges plusz információt nem hordozott Clark jövőjével kapcsolatban.
A rendezés azért hagy némi kívánnivalót maga után, és ez főként a hosszan kitartott érzelmes képsorokra vonatkozik. De megemlíthető a játékidő kitöltésére vonatkozó felesleges vágások, amik fokozni nem fokozzák a tempót, sőt, inkább belassítják az epizódot. Ettől függetlenül azért Beeman jó munkát végzett ezzel a résszel.
A szereplők kiválóak, de nem szabad elmenni John Glover (Lionel Luthor) és Michael Rosenbaum (Lex Luthor) játéka mellett, akik közt érezhetően forr a levegő. De hasonlóan remek alakítást nyújt Dan Lauria (Walt Arnold) is. Egyetlen gyenge láncszem van csak a sorban, és ő Hiro Kanawaga (Kwan igazgató), aki sajnos nagyon gyengén teljesített ebben az epizódban.
A zenei felelős még mindig az előző két részért felelős Mark Snow kezében volt, aki azonban most sem szárnyalta túl magát. Nem rossz, de nem is kiemelkedő a teljesítménye.

Érdekesebb, mint az előző rész, és legalább olyan érdekes, mint a pilot epizód. Sajnálatos azonban, hogy semmi extrával nem szövi tovább a fontosabb szálakat. Kivéve persze a Luthor-férfiak közti kapcsolat bemutatását. Mindenképp érdemes megnézni.




 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása