The little red book

2010.08.20. 20:24


The Batman adventures


Füzetszám: #9


Író: Kelley Puckett

Rajzoló: Mike Parobeck

Kihúzó: Rick Burchett

Színek: Rick Taylor

Borító: Mike Parobeck





Sztori:
Batman lecsap Rupert Thorn egyik bandájára, hogy megszerezze az alvilági vezér vörös borítású kiskönyvét, amely más bűnözők nevét és címét tartalmazza. Noha a banda tagjait elkapja, a könyvet nem sikerül megszereznie, ezért a maszkos hős a másodpéldányért egyenesen a bűnöző házába kénytelen menni.


Forgatókönyv:

Kevés szöveg, jól megkomponált jelenetek, egyszerűen zseniális. Egy remek, és izgalmas sztori tárul az olvasó szeme elé, amiben végre Batman az igazi főszereplő. Ezúttal azonban nem a detektívre, hanem az akcióhősre van szükség, így mosolyogva követhetjük végig, ahogy Batman simán lenyomja nehézfiúkat, és egy hang nélkül átverekszi magát a Thorn-villa testőrségén. Végre az a hős kerül a szemünk elé, akire sokáig kellett várni ennek a sorozatnak keretei közt.


Rajz:

Parobeck határozottan szép rajzokat, és izgalmas panelezést használt. Az oldalakon egyetlen vízszintes keretrendszert nem találni, így sokkal dinamikusabb lett a történetvezetés is. A karakterek közül a főgonosz megjelenítését érdemes kiemelni, ami a rajzfilmsorozat karakterterveihez képest itt kicsit változik, mégis, sokkal kézreállóbb figura jelenik meg. A kihúzás is sokkal eltaláltabb lett, mint eddig, és nagyon szép képsorokká válnak a ceruzarajzok. Ráadásul végre a színezés is kellően izgalmas lett.

Remekbeszabott történet, ami megérdemli, hogy elolvassák (már amennyit ebben olvasni kell). Kihagyhatatlan.





 


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása