Joker's late night lunacy

2009.08.14. 06:09


The Batman adventures


Füzetszám: #3


Író: Kelley Puckett

Rajzoló: Ty Templeton

Kihúzó: Rick Burchett

Színek: Rick Taylor

Borító: Ty Templeton




Sztori:
Joker terve beérett. Először Jim Gordon rendőrfelügyelőt rabolja el, hogy egy esti tévéműsor keretében jól megkínozza, majd az államügyész Harvey Dentre esik a választása. Batman, Dent és Harvey Bullock nyomozó azonban már kész tervvel várja a bohócot, melyben az ügyész lesz a csali. Végül Batman és Dent egyaránt Joker fogságába esik, és a bűnöző az egész város előtt leleplezi az álarcos hős kilétét.

Forgatókönyv:
Lezárul a három epizódból álló történet, és kiderül, miért volt szüksége Jokernek a Pingvin és Catwoman által ellopott tárgyakra. Alapvetően jó a történet, izgalmas a kezdő jelenet is, ahol elrabolják Gordont, és a továbbiakban is nagyon jók a visszautalások az ominózus "Halott a családban" című Joker-sztorira. Ügyesek benne a csavarok is, bár sok meglepetést nem okoznak, de akkor is roppant szórakoztató. Puckett egyértelműen felülmúlja előző munkáit, amelyek jól láthatóan csak előkészítésnek, amolyan bemelegítésnek voltak jók.

Rajz:

A legszembetűnőbb, hogy Templeton figurái egyre többször lépik át a képkockák határait, ami egy-két helyütt kifejezetten zavarólag hat. Ettől függetlenül nagyon szépen oldotta meg a dolgát, és egyértelműen ebben a részben végezte a legjobb munkát. Noha kevesebb néma panel jutott erre a füzetre, mint elődeire, ezek mégis sokkal dinamikusabbak, jobbak.
Úgy tűnik, hogy az előző számban Taylor felfedezte magának a piros színt, ugyanis ebben a részben már bántóan hemzsegnek tőle a panelek. Ettől függetlenül így is jelentősen javultak a képek az első és második füzethez képest.

Elmésen felépített, a rajongók tudására alapozó, csavaros képregény, mely az első két rész után kihagyhatatlan.





 
A képregény magyar-elektronikus (honosított) változata elolvasható ITT!


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása