Catwoman's killer caper

2009.08.13. 21:47


The Batman adventures


Füzetszám: #2


Író: Kelley Puckett

Rajzoló: Ty Templeton

Kihúzó: Rick Burchett

Színek: Rick Taylor

Borító: Ty Templeton






Sztori:

Joker ezúttal Catwoman-t környékezi meg, és ravasz módon felkelti a tolvajnő kíváncsiságát a britt koronázási ékszerek iránt. Catwoman így Londonba utazik, hogy véghezvigye tervét, és a kincsekkel együtt elhozzon egy apróságot Joker részére. Cseles módon átveri a londoni nyomozókat, ám Batman mindenre rájön, és Catwoman saját tervét, valamint hiúságát használja fel a nő ellen.


Forgatókönyv:
Noha különálló epizód, mégis szorosan kapcsolódik az első számhoz, hiszen mindkettőben Joker igyekszik rávenni valakit, hogy elvégezze helyette a piszkos munkát. Elismerem, Catwoman nem az a fajta karakter, akire a humort alapozni lehetne, ezért ez a rész nyugton hagyja a rekeszizmokat, csak itt-ott mosolyodik el az olvasó egy-egy az előző számra történő visszautaláson. Ebből a szempontból tehát Puckett ismét jól teljesített, és kihasznált minden lehetőséget. Kevesebb a csavar, kevesebb az akció, viszont jobban rááll a karakterek bemutatására, már amennyire azt 22 oldal lehetővé teszi. Fergeteges párbeszédeken és jeleneteken keresztül mutatja be Batman és Catwoman örökös macska-(bőr)egér harcát.


Rajz:
Templeton munkája itt mintha haloványabb lenne, mint az előző részben, de ez csak azért tűnhet így, mert nem merte annyira karikatúrásítani a figurákat. Ugyanakkor viszont nagyon jók a paneljei, főként a néma oldalak mutatósak. Egyetlen gyengepontja talán Catwoman alakja, aki inkább tűnik egy negyvenes asszonynak, mint egy fiatal csábos nőnek.
A színek - akárcsak az első számban - itt is bátortalanok, unalmasak. Nagy húzás azonban, hogy az ég mindig bordó, és ezzel fel is soroltam Taylor minden izgalmas megoldását.


Az első részhez képest csak alig gyengébb, ezért semmiképp sem mondható rosszabbnak. Érdemes olvasni, főként, mert rávezet a harmadik részre.





 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása