Larceny, my sweet

2010.08.08. 19:00


The Batman adventures


Füzetszám: #8


Író: Kelley Puckett

Rajzoló: Mike Parobeck

Kihúzó: Rick Burchett

Színek: Rick Taylor

Borító: Mike Parobeck




Sztori:
Egy ismeretlen bankrabló kezd garázdálkodni Gothamben, és Batman nagyon közel járt hozzá, hogy el is kapja, ám a fickó kicsúszik kezei közül. Néhány perccel később Summer Gleeson a helyi televízió riporternőjét megmenti egy jóképű fiatalember, aki azonnal elhagyja a helyszínt, ám később randevút kér a nőtől. Batman időközben minden szálat megmozgat, hogy kiderítse, mi köze van a jóképűnek a bankrablóhoz.

Forgatókönyv:
Igazi nyomozós sztori, amiben ismét nem Batman a főszereplő. Mintha az ellenfelek köré írható bonyodalmak sokkal jobban megmozgatnák Puckett fantáziáját, aki a címszereplőből sajna egyszerű ikonikus figurát kreál. Batman jön, lát, győz. Természetesen a történet ettől függetlenül érdekes, és izgalmas, csak valahogy a párbeszédek aránya van elcsúszva. Néma oldalak, és túlbeszélt panelekből álló sorok váltogatják egymást ütemtelenül.

Rajz:
Parobeck kezd belejönni, bár a maszatolás még mindig jelen van, szerencsére már nem olyan mértékben, mint az előző számban volt, így lassan teljesen meg lehetünk elégedve munkájával. Talán Burchett munkája lehetne erőteljesebb, de ez már tényleg csak hab lenne a tortán.
Ami a színeket illeti, Taylor jobban, merészebben bánik a komor, hideg árnyalatokkal, bár még mindig ragaszkodik a jól megszokott meleg színekhez. Ebben a számban végre ráérzett a megfelelő helyek hangsúlyosabbá tételére, amiért egy plusz pontot mindenképp megérdemel.

Csavaros történet (természetesen nem kell nagy ész, hogy kiderítsük ki volt a bankrabló), remek megvalósítással. Tetszetős darab.





 
A képregény magyar-elektronikus (honosított) változata elolvasható ITT!


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása