Penguin's big score

2009.08.12. 20:33


The Batman adventures


Füzetszám: #1


Író: Kelley Puckett

Rajzoló: Ty Templeton

Kihúzó: Rick Burchett

Színek: Rick Taylor

Borító: Ty Templeton






Sztori:

Joker ráveszi Pingvint egy rablásra, cserébe a bohóc segít a "madárnak" hogy a közvélemény elfogadja őt. A rablás után Pingvin feltűnően bőkezű adományozóvá lesz egyik pillanatról a másikra. Amikor azonban Bruce Wayne elhappolja előle a rendőrség legbőkezűbb adakozójának járó kitűntetést, Pingvin elhatározza, hogy revansot vesz. Ehhez azonban Batman-nek is lesz egy-két szava.


Forgatókönyv:
Már az első oldalakon egyértelműen látszik, hogy Puckett a humorra hajt rá. Hozzáteszem, nagyon szemfülesen látta meg Pingvin figurájában - és nem kevésbé a bandájában - rejlő lehetőségeket, amiket rendre ki is használ. Ebben a képregényben sikerült elérni, hogy a karakterek sokkal élőbbek lesznek, mint a rajzfilmekben. Ez pedig nem kis teljesítmény. Noha nem túl csavaros a sztori, azért akad benne minden, aminek lennie kell: akció, humor és krimi.

Rajz:
Templeton nagyon szép munkát végzett, de ugyanez az utómunkálatok kivitelezőiről is elmondható. A nagyon dinamikus, karikatúra szerű rajzok hihetetlenül jól illenek a forgatókönyv alapgondolatához. A színhasználat ugyan egysíkú, és emiatt sokhelyütt unalmassá válnak a képek, ám ahol Taylor mégis merészen bele mert nyúlni a festékesvödörbe, ott egészen bravúros panelek születtek.

Noha a rajzfilmmel ellentétben a képregény nem veszi magát annyira komolyan, ez azonban mégsem válik kárára hiszen roppant szórakoztató füzetet hoztak össze az alkotók. Ha valaki szerette a Batman: the animated series epizódjait, mindenképp ajánlom olvasásra.





 
A képregény magyar-elektronikus (honosított) változata elolvasható ITT!


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása