Savior

2009.10.23. 20:14

Smallville

Epizód: #175

Író: Kelly Souders & Brian Peterson

Rendező: Kevin Fair

Évad/epizód: 9/1


Sztori:
Miközben Clark megkezdi apja kiképzését, esténként Metropolis hős megmentőjét játsza. Lois visszatér az időugrásról és egy vonatban találja magát, ahová követi egy bérgyilkos nő is. Tess Mercer-t foglyul ejti Zod tábornok és egész hadserege a Luthor-birtokon. Mialatt Lois felkutatja az eltűnt Green Arrow-t, hogy visszahozza a hősök közé, és ezáltal védelmet szerezzen magának a bérgyilkos ellen. Eközben Chloe próbálja rávenni Clark-ot, hogy menjen vissza az időben, és mentse meg Jimmy-t.















Az alkotók munkája:
Ahhoz képest, hogy évadnyitó epizód, eléggé vérszegényre sikeredett. Az előző epizód sokkal nagyobb ziccerlehetőséget hagyott maga után, amit érezhetően nem sikerült kihasználni, sőt, mintha maguk az alkotók is megbánták volna azokat a szálakat, amiket feldobtak, mert ennél sokkal nagyobb durranásra lehetett számítani. A forgatókönyv így kicsit bicegős, és egyetlen pozitív csalódás benne Corben megjelenése, amit sikerült ügyesen felvezetni. A rendezéssel sincs különösebb probléma leszámítva a csúnya animációs jeleneteket, de hát válság van, kérem... Na jó, azért a jelenetek egymás mögé dobálása is hagy némi kívánnivalót maga után.
A színészgárda mit sem fejlődött, de legalább nem is romlott. Csak végre már valaki megkoreografálhatná azokat a jeleneteket, amikor Clark kifejti lelki problémáit. Ez valahogy még soha nem sikerült, és ennyi idő eltelte után már igazán eszébe juthatna valakinek, hogy nem a kamerát kellene mozgatni a szoborként álló színész előtt, hanem fordítva. Ez egyértelműen a rendező és Tom Welling (Clark Kent) hibája. Ezzel szemben viszont a Corben-t játszó Brian Austin Green nyújtja a legjobb alakítást az epizódban.
A zene eléggé nyomasztó és baljóslatú (éppen olyan, amilyennek lennie kell), és már nyoma sincs a korábbi epizódok vidámabb dallamvilágának. Mintha elszálltak volna a sorozatból, ahogy a címadó kisváros is.

Nem túl izgalmas rész, "láttunk már ilyet" utóhatással. Az újabb bonyodalomszálak sem csigázzák fel az embert túlságosan, kivéve Corben megjelenését.




 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása