Evil under the sea!

2009.08.11. 12:55

Batman: the brave and the bold

Epizód: #3

Író: Joseph Kur

Rendező: Michael Chang

Zeneszerző: Michael McCuistion & Lolita Ritmanis & Kristopher Carter

Animáció: Dongwoo Animation



Batman a titokzatos földrengések nyomait követve meglátogatja Atlantisz urát, Aquaman-t, aki időközben visszafogadta áruló testvérét, Orm-ot. A király öccse természetesen lepaktál Aquaman egyik ősellenségével, Black Manta-val, hogy elfoglalják Atlantiszt. Az igazi bonyodalom akkor kezdődik, amikor Batman-t kitiltják Atlantisz területéről, miközben Black Manta átveri szövetségesét.















Habár bőven tartalmaz poénokat, sajnos nem lett annyira jó, mint az előző epizód. Az intrót megelőző jelenet - az első két epizóddal ellentétben - cseppet sem kapcsolódik a fő történethez, ami miatt teljesen érdektelenné is válik.
A forgatókönyv fő szála ezúttal sokkal tanulságosabb, mint ezt megelőzően, bár látható, hogy az alkotók mindegyik részben más-más vezérmotívumot ragadnak ki az emberi kapcsolatokból. Ebben az epizódban a családi kötelék témája a tékozló fiú visszatérésében önt formát, ami ahhoz képest, hogy a sorozat mennyire nem veszi magát komolyan, bátor próbálkozás volt az alkotók részéről. Sajnos nem tartalmaz túl sok fordulatot a forgatókönyv, amitől eléggé lassúvá válik az egész epizód, így egy idő után unalmas lesz. Talán a vége pörög a leginkább, amikor Black Manta leverésén fáradozik mindenki, és itt jut egy poénos párbeszéd a testvéreknek is.
A rendezés az unalmasság miatt semmiképp nem mondható jónak. Inkább egy közepest érdemel, ami nagyban rányomja bélyegét az egész epizód megítélésére is.
A szinkronhangok rendben voltak, még John DiMaggio is jól ripacskodik Aquaman szerepében, bár Wallace Langham (Orb) messze lejátsza őt. Diedrich Bader (Batman) viszont egyértelmű csalódás ebben a részben. Egysíkú játéka miatt a címszereplő egyáltalán nem kerül az epizód középpontjába.
A zene sem valami nagy kaland. A témák ugyan vissza-vissza térnek, de egy idő után ez is unalmassá válik, főleg Batman és a két "rabszállító" hal közötti küzdelem során. Kár érte, pedig hárman is dolgoztak rajta.
Egyedül az animációs stúdió érdemel dicséretet. Ők legalább megtették, amit megkövetelt tőlük a WB. Hiába, ha másnak nem, legalább ennek örülni kell.

Teljesen felejthető, középszerű epizód.






 



 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása