Terror on Dinosaur Island!

2009.06.15. 16:43

Batman: the brave and the bold

Epizód: #2

Író: Steven Melching

Rendező: Brandon Vietti

Zeneszerző: Michael McCuistion & Lolita Ritmanis & Kristopher Carter

Animáció: Digital eMation



Batman és Plastic Man szembeszállnak Gorilla Grod-dal, hogy megakadályozzák a majom ördögi tervét, hogy minden embert majommá változtat. Minden simán menne, ha Plastic Man nem veszítené el az eszét minden alkalommal, amikor megérzi a pénz kísértését. Amikor pedig Batman is teljesen kibújik a bőréből, Plastic Man-en múlik az emberiség jövője. Ekkor kezdődik csak igazán a csapatmunka a két hős között.















Az első epizódhoz képest ez is egy kicsit más. Itt már helye van a Walt Disney féle poénoknak, amit nagyon nehezen lehet összeegyeztetni Batman karakterével. De ebben a sorozatban semmi sem lehetetlen.
Habár Plastic Man karakterét kifejezetten nem kedvelem, ez az epizód egyszerre megszerettette velem a figurát, sőt, azt hiszem Plastic Man fan lettem. Hogy úgy mondjam, megvett magának ez a sorozat. Hiába. Ami jó, az jó.
Igaz, ennek a Batman-nek semmi  köze a képregény-karakterhez, ám mégis lehet szeretni a figurát, talán azért, mert önmaga paródiája. Zseniális.
A forgatókönyv egész jó, bár a film a közepe felé kicsit ellaposodik, de aztán megint felpörög, ami jót tesz a nézőnek. Főleg attól a pillanattól lesz bámulatosan szórakoztató, amikor Batman átváltozik majommá. Hát az félelmetes. Hasonlóan bravúros a Plastic Man-Batman barátság kezdetének bemutatása, ami végighúzódik az epizódon.
A rendező ügyes. Egy két jelenet dinamikátlanságától eltekintve egész jó részt hozott össze, amit büszkén magára vállalhat.
A szinkronhangok közül egyértelműen Tom Kenny sziporkázik PM szerepében, és lényegében ő viszi a hátán az epizódot. A többiek is jók, de nem érnek fel ezzel a szereppel.
A zene maradt az első rész színvonalán. Nem romlott semmit, és ezért kifejezett taps jár a zeneszerzőknek, míg azonban nem is tettek semmit hozzá. Jó eredmény, de közel sem érdemel jelest.
Az animáció nem szebb, mint az első epizódban, viszont ahogy a majom-Batman-t megcsinálták... Hát az valami félelmetesen jó lett. Ezért a poénért egy piros pont jár az alkotóknak.

Viszonylag izgalmas epizód, ami humorban erős, de történetben közepes.








 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása