Feat of clay

2008.11.07. 13:02

Batman: the animated series

Epizód: #20

Író: Marv Wolfman & Michael Reaves

Rendező: Dick Sebast

Zeneszerző: Jeff Atmajian & Carl Johnson

Animáció: Akom Production



Roland Daggett vállalata egy olyan arckrémet fejleszt ki, amitől az emberi arcot bárki arcára át lehet "plasztikázni". Miközben Bruce Wayne emberei rátámadnak Lucius Fox-ra, Batman közbelép, és megakadályozza a rablást. Matt Hagen, a híres színész betör Daggett cégéhez, hogy lopjon magának a krémből, ám elkapják, és ezért csúnyán megfizet. Közben Bruce Wayne-t letartóztatják Fox bántalmazásáért.








Jó történet. Kifejezetten tetszik a forgatókönyv is és bátran rá merném bízni bármelyik rendezőre, mert ezt nem lehet elszúrni. Gondolom én. Aztán tessék. Mint mondtam, a forgatókönyv nagyon jó, a zene is egészen tűrhető, de sem a rendezéssel, sem a látványvilággal nem vagyok megelégedve. Mondjuk igaz, ami igaz, az Akom ahhoz képesr, amiket eddig letett az asztalra, most azért jobb teljesítményt nyújtott, de még ez is elmarad a közepes színvonaltól. Mellette a rendező olyan ziccereket hagyott ki a titokzatossá tétel szempontjából, hogy az már fájdalmas. Pedig nem egy megszokott hétköznapi epizód lenne, ha nem alacsonyították volna azzá. Hozzáteszem, hogy a pocsék képi beállítás és a ronda animációnak köszönhetően sokkal horrorisztikusabb és drámaibb lett az a jelenet, amikor Hagen fejére ráborítják a krémet. El kell ismerni, ezt a hangulatot nem tudta volna másik stúdió előidézni, bármilyen profin is csinálják a mesterségüket. Mázlija volt az Akom-nak, na.
Csak azért kötelező darab, mert szükség van rá, hogy a második rész teljes egészében érthető legyen. Mert a második rész tényleg kihagyhatatlan. 






 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása