The cat and the claw

2008.10.28. 16:13

Batman: the animated series

Epizód: #13

Író: Jules Dennis & Richard Mueller

Rendező: Kevin Altieri

Zeneszerző: Shirley Walker & Harvey Cohen & Wayne Coster

Animáció: Sunrise



Egy új tolvaj, bizonyos Catwoman tűnik fel Gotham háztetőin, akit Batman-nek nem sikerül elkapnia. Mikor Bruce Wayne egy jótékonysági esten árverés "áldozata" lesz, egy szőke szépség, Selina Kyle nyeri meg magának a férfit. A rendőrség ezalatt a nemzetközi hírhedt terroristát, Red Claw-t keresi, akinek tervei többek közt Selina tetszését sem nyerik el.








Tűrhető epizód, mindennemű tipikus sallangjával együtt, ám abból a szempontból szokatlan, hogy szinte nem történik benne semmi azon kívül, hogy Batman és Catwoman végigkergetőzik a részt (hol álarcban, hol civilben). Habár ügyesen felhasználták az "egyik sem tudja a másikról, hogy ki is valójában" sablont, ami a Bruce-Selina kapcsolatot illeti és rendre csapkodják le a poénokat az alkotók, de még így is kevés lett. Valahogy mintha Red Claw csak zavaró tényező lenne, és annyira akarták az írók, hogy benne legyen a sztoriban, hogy minden mást elnyomtak mellette. Természetesen pozitív, hogy végre nem egy egyszerű "itt a gonosz, jól elkapom" epizódról van szó, hanem folyamatosan akadoznak össze a szálak, de Catwoman valahogy megérdemelt volna egy igazi főszereplős részt. Kár, hogy nem a belépője lett ilyen. Sebaj.
A zene is csak tűrhető lett, nem tudom minek kellett ehhez három zeneszerző, hiszen csak 20 percről van szó, de ez legyen a legnagyobb bajom.
Az animációval bajban vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy a Sunrise stúdiónál hibázó profik, vagy mázlista bénák dolgoznak-e, mert a rajzok hol nagyon szépek, hol pedig elviselhetetlenül rosszak. Szerencsére ez utóbbi ritka eset, de mégsem annyira, hogy szó nélkül hagyjam. Az egyik legrosszabb jelenet, amikor Batman megmenti a macskát a teherautó elől (vagy alól? - mert az animáció szerint már javában alatta van az autónak). Szörnyű.
Összességében nézhető rész, de ne számítsunk nagy durranásra.





 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása