The underdwellers

2008.10.16. 09:39

Batman: the animated series

Epizód: #6

Író: Tom Ruegger

Rendező: Frank Paur

Zeneszerző: Shirley Walker

Animáció: Studio Junio



Egy csatornalakó gyerekekből álló tolvajbanda fosztogatja Gotham lakóit. Batman a gyerekek nyomába ered, de szembekerül a gyerekek rabszolgatartójával, Sewer King-gel.









Első látásra egy nem túl jó epizód, ám inkább a mondanivalója az érdekes a kor embere számára. A gyermekek kizsákmányolása elleni tiltakozás fedezhető fel ebben a részben, ami ellen - ahogy Batman is - fel kell lépni. E tanulság köré pedig egy izgalmas részt sikerült kerekíteniük az alkotóknak, mégha a csatorna-krokodilokat ki is hagyhatták volna.
Igazi gyöngyszemnek számít az a jelenet, amikor Alfred próbálja megnevelni a kiskölyköt több-kevesebb sikerrel, amit Batman nevetve kísér figyelemmel a barlangban.
A nyitójelenet sajnos inkább elkedvetleníti a nézőt, mintsem rabul ejtené, de dramaturgiai szempontból muszáj volt gyerekeket mentenie a Denevérnek, ezt elismerem. De miért pont ennyire lehetetlen szituációból? Gyerekek ácsorognak a száguldó vonat tetején? Ugyan már!
A rendezéssel nincs sok probléma, kiválóan megvalósítja, amit a néhol halovány forgatókönyv előír számára. Többet érzésem szerint sem lehetett belőle kihozni.
Az animáció meglepően jól sikerült, bár a krokodilokra még van mit gyúrni, de kifejezetten szép lett a záró képsor, ahol Batman a háztetőről kíséri figyelemmel a végkifejletet, majd a szélfúvásban maga köré tekeri a köpenyét.







 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása