"It's never too late"

2008.10.16. 22:44

Batman: the animated series

Epizód: #11

Író: Tom Ruegger

Rendező: Boyd Kirkland

Zeneszerző: Lolita Ritmanis

Animáció: Spectrum Animation Studio



Arnold Stromwell, Gotham egyik maffiacsaládjának feje háborúban áll Rupert Thorn bandájával. Mikor Stromwell fia eltűnik, a maffiafőnök találkozóra hívja ellenfelét, amiről Batman sem marad le. Stromwell-nek pedig ellenségei mellett a múltja emlékeivel és jövője kilátásaival is meg kell küzdenie.









Habár nem egy kimagasló epizód, és egész unalmasnak is mondható, de aki szereti a hamisítatlan gengszter-sztorikat, azoknak kötelező darab. A tanulság, ahogy a cím is mutatja sokkal mélyebb annál, mint amennyire zavaró, hogy az emberbe akarják sujkolni. Ebben a mondanivalóban pedig rengeteg érték lapul.
A karakterek nagyon kidolgozottak és a forgatókönyv is ügyesen épül fel. A rendezéssel sincs semmi baj, csak talán sok a visszaemlékezés egyes jeleneteinek újraismétlése, de ez igazán semmiség.
Kifejezetten tetszetős Thorn figurája, aki alamuszi módon csapdába csalja ellenfelét, és nagyon ritka, hogy robbantásos merényletet mutassanak be egy rajzfilmben. A gépfegyvert már mindenki megszokta, de a robbantás üdítőleg hat, és jobban is illik egy gengszter-történethez.
A zene már kevésbé sikerült drámaira, így sokkal nehezebb az azonosulás a szituációkkal. Ugyanakkor ezt remekbeszabott rajzokkal ellensúlyozza az animációs stúdió.
Habár kicsit érzelgős történet, de mindenképp érdemes megnézni.








 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása