On leather wings

2008.09.23. 13:14

Batman: the animated series

Epizód: #1

Író: Mitch Brian

Rendező: Kevin Altieri

Zeneszerző: Shirley Walker

Animáció: Spectrum Animation Studio




Egy titokzatos ember nagyságú denevér megtámad egy éjjeliőrt, így a polgármester engedélyt ad Harvey Bullock nyomozónak, hogy bármilyen eszközzel kerítse kézre Batmant. A denevérember is nyomozásba fog, és miközben végig menekülni kényszerül a rendőrség támadásai elől, eljut az állatkert denevérkutatóihoz. Kiderül, hogy dr. Kirk Langstrom a hunyó, aki egy szer hatására vált az ember-denevérré. A szörny rátámad a Sötét Lovagra, végül egy - az egész városon át tartó - üldözés után Batman meggyógyítja a kutatót.

 

 

 

 


Egy sorozat sem kívánhat magának ennél jobb kezdőepizódot. A zene fenomenális, rendre visszatérnek a '89-es és '92-es mozifilmek Danny Elfman által megkomponált témái, segítve ezzel a sötét alaphangulat megteremtését.
A történet nem túl csavaros, de a megfelelő helyeken ügyesen ültették el a nagy "titkokat", és a rendezés is ügyes lett. Amikor Harvey Dent kezét lehet csak látni, ahogy dobálja az érmét, egy rajongónak messze felülmúlhatatlan élmény. Főleg már elsőre.
Grafikai szempontból elmondható, hogy a stúdió mindent bedobott, amit lehetett. Igaz, az elején kicsit akadozós a házak közt röpdöső denevér követése, és a kamera mintha rángatózna, de ettől eltekintve nagyon is gyönyörű epizód lett. Sőt, más részekben sem található olyan szép képsor, mint amikor a szörny lábán lógó Batman a rendőrségi léghajó körül, majd az épülő ház vasgerendái közt navigál. Meseszép lett.







Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása