The Clock King

2009.08.12. 13:21

Batman: the animated series

Epizód: #25

Író: David Wise

Rendező: Kevin Altieri

Zeneszerző: Carlos Rodriguez

Animáció: Sunrise


A pontosság-mániával küzködő Temple Fugate először nevetségessé teszi, majd elrabolja Gotham polgármesterét, egy hét évvel azelőtti eset okozta bosszúvágya miatt. Ahhoz, hogy Batman kiszabadíthassa Hill polgármestert, szó szerint versenybe kell szállnia az idővel.








Clock King karakterét olyannyira felejthetővé tette ez az epizód, hogy szinte kínszenvedés végignézni a rajzfilm 20 percét.
A forgatókönyv nevetségesen bagatell. Érdektelensége mellé a karakterek egysíkúsága is hozzátársul, amitől nemcsak unalmas, de élvezhetetlen is lesz az epizód. A toronyórás ötlet pedig megbocsáthatatlanul gyenge. Az egész történetet nézve azért jóval több lehetőség volt Clock King karakterében, mint amennyit Wise felmutatott.
A rendezés terén is vannak problémák bőséggel, pedig Altieri eddig nem nagyon okozott csalódást. Úgy tűnik ez az epizód is beáll a gyengébbek sorába a Two-Face 2. része mellé. Néhol olyan ütemtelen jelenetek vannak, hogy szinte fáj a nézőnek. Látszik, hogy azért a "menő" beállításokat, a feszültségkeltő megoldásokat nem hagyta otthon, és talán éppen ez az egyetlen kiemelhető pozitívum a munkájából.
A szinkronhangok rendben vannak. Mindenki hozza a kötelezőt. Lloyd Bochner (Hill polgármester) jól játsza a gyámoltalan szerepet, bár nem volt túl sok lehetősége felépíteni a karaktert. Alan Rachins (Fugate) is jó, nincs vele semmi probléma, megtette, amit mondtak neki.
A zene nem mutat semmi különlegeset, sőt néhol kifejezetten idegesítően hat, mert mintha nem lenne összhangban a rajzokkal, mozdulatokkal. Nem biztos, hogy ez Rodriguez hibája, de kétség kívül vesztese az animáció és a zene szerencsétlen találkozásának.
Az animációs stúdió szinte értékelhetetlen munkája nagyban hozzájárul az epizód gyenge színvonalához. Olyan bakikat ejtenek egy-egy jelenetben, ami egy ilyen szintű produkció esetében, mint a Batman: the animated series, megengedhetetlen. Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, ez az epizód a Sunrise egyik szégyenfoltja.

Gyenge epizód, szigorúan csak kíváncsiaknak ajánlható.









 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása