Appointment in Crime Alley

2009.08.20. 16:10

Batman: the animated series

Epizód: #26

Író: Gerry Conway

Rendező: Boyd Kirkland

Zeneszerző: Stu Balcomb

Animáció: Dong Yang Animation


Roland Daggett piszkos ingatlanügyei megkívánják, hogy Gotham egyik szegénynegyedét eltűntesse a színről. Csakhogy Daggett minderre éppen Thomas és Martha Wayne meggyilkolása évfordulójának napját választotta. Ezen a napon pedig minden évben találkozik Dr. Thompkins és Batman, hogy abban a bizonyos sikátorban elhelyezzék a házaspár emlékére szánt két szál rózsát. Ezúttal azonban a doktornő nem jelenik meg, mivel akaratán kívül belekeveredik Daggett ügyeibe.








A forgatókönyv egészen jó is lehetne, de sajnos a sok töltelékakció miatt - melyek amúgy is csak időhúzásnak voltak jók, de feszültségkeltésnek aligha - kimaradtak olyan fontos dolgok, mint Bruce és Leslie kapcsolatának bemutatása, ami így leredukálódik egy fénykép mutogatására. Sajnos Conway kihagyta ezt a ziccert.
A rendezés egész tűrhető volt, habár sok olyan túlzás van az epizódban, amit nehéz megemészteni. Például, hogy miért némul meg valaki, ha kendőt kötnek a szája elé. De akár említhetném a csupaizom Batman-t is, aki egy kézzel emel fel egy embert, sőt még el is tudja hajítani, ha arról van szó. Azért ez már tényleg hatásvadászat, ráadásul a rosszabbik fajtából.
A szinkronhangok szokásosan jók voltak, sőt, a már említett árva fiú-doktornő mély érzelmi kapcsolatát csakis Diana Muldaur (Dr. Thompkins) magávalragadó játékából sejthetjük. Egyedül talán a hajléktalant és a néger kislányt megszemélyesítő színészek voltak harmatosak, de ez megbocsátható.
A zene valamiért nem passzol a képen látottakhoz. Persze, pergő, ahol akció van, és drámai, ahol annak kell lennie, de valamiért mégsem passzol hozzá mindenütt. Mintha túl sokat szólna, és a "kevesebb több" elvét követve hatásosabb lett volna, de ezt már sosem tudjuk meg.
A Dong Yang ezúttal mintha bátrabban mert volna dolgozni a figurák mozgásán. Noha még mindig ronda, amit csinálnak, de most már legalább van olyan képsor, amire a néző felfigyel, hogy "hé! Ez jó"! Ugyan ez sem kompenzálja a csúnyábbnál csúnyább megoldásokat, de legalább van már látható előrelépés.

A kreatív alapötlet és a doktornő karakterének megismerése miatt érdemes végignézni, ám semmiképp nem szabad kritikus szemmel vizsgálni, mert úgy nem fog tetszeni.






  



 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása