Fun and games

2009.08.10. 09:55

Superman: the animated series

Epizód: #4

Író: Robert N. Skir & Marty Isenberg

Rendező: Kazuhide Tomonaga

Zeneszerző: Kristopher Carter

Animáció: TMS-Kyokuichi



Egy Toyman nevű alak felfegyverzett játékszerekkel igyekszik bosszút állni a gazdag, ám gátlástalan Bruno Mannheim-en. Igyekezete közben elrabolja a férfit és Lois Lane-t is, amit már Superman sem hagyhat annyiban.








A forgatókönyv nem túl fantáziadús megoldásokkal és fordulatokkal segítette Toyman első megjelenését. Az óriás gumikacsa megbocsáthatatlan, ahogy Lois Lane elrablása is teljesen feleslegesen került bele. Az első jelenet viszont nagyon remek, de ez sem képes kompenzálni a hibákat.
A rendezés nagyon jó, bár a karaktertervek terén lehetett volna mit javítani. Igaz, Mannheim nagyon eltalált lett, erősen merít a képregénybeli kinézetéből, ám Toyman egyenesen szörnyű lett. A jelenetek közül talán csak az óriáskacsa legyőzése hagy némi kívánnivalót maga után, főleg a fantáziátlan háttér miatt, de még ez is megbocsátható. Kifejezetten jó ötlet viszont a Toyman eredettörténetét bemutató könyv.
A szinkronhangok rendben vannak, bár Bud Cort (Toyman) orgánuma elüt a kinézetétől, de itt is a karakterterv a hibás. Bruce Weitz viszont Mannheim szerepére kifejezetten eltalált. A többiek hozzák a kötelezőt, és talán csak David Kaufman (Jimmy Olsen) gyengébb náluk, de ő is csak hajszálnyival.
A zene átlagos, nem vezeti a néző érzelmeit, csupán az eseményeket "kommentálja". Ettől függetlenül hiba lenne lenézni Carter munkáját.
A animációs stúdió amit lehetett, kihozta a jelenetekből, és kétségkívül a grafika a legerősebb tulajdonsága az epizódnak. Legfőképp az első, labdás jelenet lett nagyon szép, de ahogy az óriáskacsa rátámad a hajóra és kettétöri, az fantasztikus. A figurák mozgása is nagyon könnyed, ruganyos. Kifejezetten élvezet nézni.

Közepes epizód, amiben az egyetlen kiemelkedő pozitívum az animációk minősége, ami miatt mégis kihagyhatatlan.









 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása