Vendetta

2009.06.18. 22:02

Batman: the animated series

Epizód: #23

Író: Michael Reaves

Rendező: Frank Paur

Zeneszerző: Michael McCuistion

Animáció: Spectrum Animation Studio



Egy robbantás után elsőszámú gyanusítottként Bullock nyomozót tartóztatják le. Eközben Gordon és Batman igyekeznek kideríteni, ki is az igazi tettes. A nyomok egy szörnyszülötthöz, Killer Crock-hoz vezetnek, aki bosszút akart állni a detektíven, ezért keverte bele az ügybe.








Killer Crock bemutatkozó epizódja egészen jóra sikeredett. Van itt minden: krimi, akció, szuperhős, miegyéb. Érdekes módon Crock nem skatulyázódik be az egyszerű "ronda verőlegény" kategóriába, és félelmetes külseje egy intelligens személyt rejt. Batman egyértelműen "emberére" akadt benne.


A forgatókönyv nagy nyomozást kínál, jó párbeszédekkel, és Gordon is kiléphet a háttérstatiszta szerepből. Nagy ötlet, hogy nem a szárazföldön folyik a végső csata, így Batman is kénytelen a szokott rutin helyett új helyszínen próbára tenni magát.
A rendező egy fekete pontot megérdemel. A főellenség kilétét már a címkártyán ellövi, így a Batman-rajongók számára nem válik be a nagy titokzatoskodás, hisz mindenki tudja ki mozgatja a szálakat. Emiatt a film első fele kicsit felesleges takargatásban telik. A jelenetek viszont jól megkomponáltak, és a csatornás kergetőzésben is nagy fantázia van.
A szinkronhangok közül természetesen az újoncként megjelenő Aron Kincaid (Killer Crock) munkásságát érdemes kiemelni, hiszen a többiek már gyakorlottan hozzák a magas színvonalat. Kincaid hangja eléggé kettős hatású: egyfelől nem elég dús, másfelől nem elég mély. Amikor az ember hallgatja, késztetést érez, hogy odaszóljon a szereplőnek: "Hello! Köszörüld már meg a torkod!" A hang nem elég karakteres, mondhatni, sablonos, viszont a színész remekül játsza el a dühös, bosszúszomjas szerepet. Ez pedig mindenképp pozitívnak tekinthető. A többi már legyen a hang-casting-es (na ez milyen szó...) baja.
A zene nem túl eredeti. Igazából csak aláfestésnek jó, de semmi másnak. Nem ad pluszt a jelenetekhez, nem dobja fel őket, így egy erős közepest érdemel. Sajnos nem ez McCuistion egyetlen átlagosnak mondható munkája, sőt, szinte csak ilyen műveket komponál.
Az animációs stúdió nem mindig hozza a tőle megszokott színvonalat, amihez hozzászokhatott a néző. Olyan, mintha a film első felét nem is ők készítették volna. A Bevare the Gray Ghost-ból ismert szépség és dinamizmus csak az epizód második felében jelenik meg. Zavaróan nagy kontraszt uralkodik például a barlangban zajló akciójelenetet és a vízi verekedést megjelenítő animációk minősége közt.
Egy jónak készülő epizód túl sok spoilerrel megtarkítva, mindenesetre érdemes megnézni, unatkozni nem fogunk alatta.









 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása