Superman: the animated series

Epizód: #2

Író: Alan Burnett & Paul Dini

Rendező: Scott Jeralds & Curt Geda

Zeneszerző: Michael McCuistion

Animáció: Koko Enterprise & Dong Yang Animation



Az elpusztult Krypton bolygóról kimenekített fiú, Kal-El űrhajója a Földön landol, ahol a Kent házaspár talál rá, és nyomban örökbe is fogadják. A fiú a Clark nevet kapja, és Smallville-ben nő fel, majd miután jelentkezni kezdenek képességei a nagyvárosba, Metropolisba költözik. Itt a Daily Planet egyik riportereként dolgozik civilben, míg álruhás, köpenyes hősként igyekszik megmenteni a város polgárait. Ekkor találkozik először a város leggazdagabb emberével, Lex Luthor-ral, aki a hadsereg számára készít fegyvereket. Miközben elterjed a titokzatos megmentő legendája, egy bemutató során meglovasítják a LexCorp legújabb fegyverzetét, amihez Clarknak is lesz egy-két szava.








Ez egy összekötő epizód is lehetne, de sajnos az alkotók nem játszották meg azt a ziccert, hogy a középső részt is különállóként kezeljék, ahogy azt tették az elsővel.
A forgatókönyv nem a legjobb. Sajnos az alkotók gyorsan le akarták tudni a kötelező fejezeteket, és semmi extrát nem adtak hozzá Clark gyerekkorához. Meg sem erőltették magukat, hogy esetleg újragondolják (jó értelemben), vagy kicsit felturbózzák a Smallville-ben játszódó jeleneteket, ahogy azt tették a krypton-i fejezettel. Ráadásul ahogy az első rész önmagában is szépen megállja a helyét, addig ezt a koncepciót gallyra vágták azzal, hogy egy lezáratlan részt készítettek. Pedig mennyivel szebb lett volna, ha azzal ér véget az epizód, hogy Clark elhagyja Smallville-t, hogy hőssé váljon Metropolisban.
A rendezés sem büszkélkedhet túlzottan. Az egész "Clark felfedezi, hogy ki is valójában" rész annyira gyenge lett, hogy az ember már alig várja, hogy végre megérkezzenek a nagyok. De sajnos sem Lois Lane, sem Lex Luthor megjelenése nem okoz nagy izgalmat a nézőnek, pedig akár jól is meg lehetett volna csinálni. A kötelező életmentések is bugyutára sikeredtek.
A szinkronhangok legalább jók. Bár a Lois-t játszó Dana Delani itt még nem annyira jó, mint a későbbi részekben. Clancy Brown neve a Carnivále sorozat Justin testvéreként lehet ismerős, de talán mindenki hamarabb felkapja a fejét, ha azt mondom Lex Luthor szinkronhangja a Hegylakó első részében Kurgen-t játszotta, és ez a fickó nem tud hibázni.
A dallamvilág sajnos képtelen annyit hozzáadni az epizódhoz, hogy izgalmasabbá tegye a jeleneteket. Pusztán csak háttérzeneként állja meg a helyét, bár abban legalább jó.
A grafikai megvalósításról azonban mindez nem mondható el. Kifejezetten ronda animációkat sorakoztattak egymás mellé a stúdiók, ami az első részhez képest is erős visszaesést jelent.

Nagyon gyenge epizód, aminek igazi előnye, hogy a harmadik résznek nem esik nehezére túlszárnyalni.









 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása