Batman: the animated series

Epizód: #16

Író: Jules Dennis & Richard Mueller

Rendező: Dick Sebast

Zeneszerző: Harvey Cohen

Animáció: Akom Production



Red Claw akcióba lendül és ellop egy veszélyes vírust az amerikai hadseregtől. Bruce újra randevúzni megy Selina Kyle kisasszonnyal és kocsikázás közben Red Claw emberei megpróbálják őket hidegre tenni - ami természetesen nem jön össze. Batman és Catwoman kimondatlanul szövetséget kötnek a terrorista ellen.








Kár, hogy elkészült. Az első rész még izgalmasnak volt mondható, és a végén a "tubikntinyúd" egy sokkal ominózusabb epizód reményét csillogtatta meg. Itt is igaz (tisztelet a kivételnek), hogy a második rész sokkal rosszabb, mint az első. Nem is tudom, hol kezdjem, annyi hibát fel lehetne sorakoztatni. A gyenge forgatókönyvtől kezdve a halovány zenén át a kicsivel jobb rendezésig sorra vehetném az epizód összes gyengeségét. A legrosszabb mégis az animáció lett. Bárhogy próbáltam benne felfedezni valami kis szépséget, egy-két jelenetnél többször nem sikerült élvezni a látványt. A "kedvencem", amikor Red Claw szétmaratja a vírustartályt, és a kémiai reakciót csillagocskákkal jelzik. Ilyen effektet utoljára a 80-as évek Hanna-Barbera rajzfilmjeiben láttam. Félelmetes. De a legszörnyűbb, hogy ez csak egy apróság a sok óriási hiba közül. Ami miatt mégsem kárhoztatható el egészen az epizód, az a terrorista-témához való bátor hozzányúlása, valamint Batman és Catwoman kusza románcának mélyítése. Jut azért néhány csípős megjegyzés Selina-nak is és valljuk meg őszintén, éppen emiatt szeretné minden férfitársam, ha ez a macska az ő ölében dorombolna.








 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása