Prophecy of doom

2008.11.06. 15:50

Batman: the animated series

Epizód: #19

Író: Dennis Marks

Rendező: Frank Paur

Zeneszerző: Shirley Walker

Animáció: Akom Production



Világvégét harsogó, magát prófétának mondó férfi jelenik meg Gotham hírességei közt, hogy belőlük híveket toborozzon magának. Miután Bruce ellen is merényletet követnek el - amiből szerencsésen megmenekül - beépül Nostromos testvériségébe, hogy utánajárjon a próféta viselt dolgainak.








Az első dolog, ami eszembe jutna a fenti sorok után, hogy ez egészen jó alapsztori és biztos jó epizódot csináltak belőle. Hát nem. A forgatókönyv még csak-csak megállja a helyét és a rendezés is tűrhető (na jó, csak erős idegzetűeknek), de hihetetlen, hogy ilyen alapokkal sem képesek egy legalább közepes színvonalú részt készíteni.
A zene szó szerint csenevész, mert szinte nincs is egész végig. Egy fő téma van, amit többször bejátszanak, de aztán ennyiben ki is merül (ejnye-bejnye Shirley Walker).
Amin hatalmasat bukik az epizód, mi más lenne, mint az animáció. Bár ezen nem kell csodálkozni, hisz ezt a borzadályt is az Akom gyártotta le. Elég csak a kezdő képsorokat megnézni, ahogy úszik a hajó a vizen. Ez pedig csak a kezdet. De nem lenne fair, ha nem említeném meg az egyetlen szép (igaz, csak pár másodpercig tartó) jelenetet, amikor Batman és Nostromos verőlegénye lámpafényben verekszenek. El kell ismernem, az szép lett. De csak emiatt nem érdemes végigszenvedni a film többi 20 percét.
A legszörnyűbb, hogy izgalmas is lehetett volna és a kreatívabb néző azonnal látja lelki szemei előtt, hogy ő mennyivel másképp oldotta volna meg az adott jelenetet. Ez van.
Senkit nem bíztatok, hogy megnézze, mindenki saját felelősségre tegye. De aztán ne mondjátok, hogy nem szóltam! 









 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása