Two-Face

2008.10.16. 16:00

Batman: the animated series

Epizód: #10

Író: Alan Burnett

Rendező: Kevin Altieri

Zeneszerző: Shirley Walker

Animáció: Tokyo Movie Shinsha



Harvey Dent rémálmokkal küzd, melyben dühös önmaga elől menekül. Amikor egy rendőrségi akció során elkapják a helyi maffiózó, Rupert Thorn embereit, Dent-ből előtör elnyomott másik személyisége, Big Bad Harv. Mikor skizofréniájáról Thorn is értesül, megfenyegeti Dent-et, hogy kitálal a nagy titokról az újságoknak, mire Harvey végleg elveszíti az irányítást másik énje fölött. Őrületét pedig az is tetézi, hogy egy baleset során arca bal félteke súlyosan megrongálódik...









A sorozat legjobb epizódja!
Ebben a részben Harvey kerül középpontba, aki eddig teljesen rendben volt, vagy legalábbis azt hitték róla. Ugyanis amint Big Bad Harv uralkodni kezd, rögtön az oly jellegzetes pénzérme után nyúl, hogy kedvére dobálhassa. Míg a Pretty poison-ban a szeretnivaló Harvey-t láthattuk, az On leather wings-ben a pénzdobálóst. Felvetődik tehát a kérdés, vajon ez utóbbiban már a néző Big Bad Harv-ból kapott némi ízelítőt? Minden bizonnyal, csak akkor még nem tudtuk, hogy ő volt az. Ez pedig zseniális húzás volt az alkotók részéről.
Ahogy a két személyiség közti váltás azonnali egyértelműsítése is a háttérszínek változtatásával. Az egyik legjobb jelenet, amikor Harvey a pszichiáternél ül, és a doktornő Big Bad Harv-val beszélget. A másik jól sikerült rész, amikor Dent végleg elveszti az uralmát másik énje fölött. Tökéletes ütemben történik minden. A néző szinte együtt lélegzik a szereplőkkel annyira jól el lett találva az epizód ritmusa. A lezárás is kiváló lett, és szinte már sajnálom, hogy odakerült a "to be continued..." felirat.
A szinkronhangok közül természetesen Richard Moll (Dent) sziporkázik, aki - akárcsak Kevin Conroy (Batman) - hangnemet vált a két én között. Igazán öröm hallgatni.
A tökéletes forgatókönyv, a tökéletes rendezés, a gyönyörűen szép és színvonalas animációk és tökéletes zene mind hozzájárulnak, hogy igaz legyen a fenti kijelentésem: valóban ez a sorozat legjobb epizódja!








 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása