The forgotten

2008.10.16. 12:20

Batman: the animated series

Epizód: #8

Író: Jules Dennis & Richard Mueller & Sean Catherine Derek

Rendező: Boyd Kirkland

Zeneszerző: Shirley Walker

Animáció: Dong Yang Animation



Gotham városából rászorulók tűnnek el nyomtalanul, ezért Bruce Wayne belebújik egyik álszemélyisége, Gaff Morgan bőrébe, hogy kiderítse, hová lettek az emberek. Kutatása során azonban egy munkatáborba kerül, ráadásul az emlékezetét is elveszíti. Szerencsére Alfred is nyomozásba kezd, hogy megtalálja elveszett gazdáját.









A történet nagyon jó, és felfrissülést jelent, hogy Bruce végre Gotham utcáin kívülre kerül, ráadásul úgy, hogy semmire nem emlékszik. Egy célját vesztett, ám hősies embert kapnak a nézők, így még erőteljesebb az a momentum, ahogy Batman visszanyeri emlékezetét. Érezhető a személyiség azonnali változása is az emlékek előtörése után. Kicsit talán el lett sietve a történet, de tény, hogy felesleges lett volna két részen át húzni a sztorit.
A zene is kiemelendő, mert a vadnyugati hangzás, és témavariáció erősen meghatározza a film alaphangulatát. Szórakoztató, kellőképp heroikus és izgalmas, mindezt mindig akkor, amikor arra szükség van.
Az egyetlen kifogás csak a közepes szintű animációval van. Idegesítően rosszak néhol a mozgások ritmusa, de kiemelhetem a figurák mimikáját is. Nem erőltették meg magukat a stúdióban, az már biztos.








 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása