Pretty poison

2008.10.15. 22:52

Batman: the animated series

Epizód: #5

Író: Paul Dini & Michael Reaves

Rendező: Boyd Kirkland

Zeneszerző: Shirley Walker

Animáció: Sunrise



Mialatt Batman egy szökevényt üldöz, Harvey Dent egy titokzatos nővel, Pamela Isley-val randevúzik. A találkozó után az államügyész mérgezés miatt kórházba kerül. Míg a rendőrség az étteremben nyomoz, Batman a nő után kezd szaglászni, akiről kiderül, hogy bosszút akar állni Dent-en és Wayne-en. Az őrült nő magát Poison Ivy-nak nevezi, és anyai szeretettel fordul a növények felé.









Érdekes epizódról van itt szó, hiszen egyike azon ritka részeknek, melyekben Harvey Dent (gyk.: a majdani Two-Face) és Bruce Wayne barátsága kerül reflektorfénybe, valamint az államügyész még normális életébe láthatunk bepillantást. Így válik még drámaibbá Dent átváltozása az egyik főgonosszá.
Poison Ivy első megjelenése is egyben, melyben noha még nem valami erőteljes a karakter, de a jövőben sokkal könnyebben építkeznek erre az alapra az alkotók. Mindössze a gyengécske motivációjával van bajom, bár az őrülteknél sose lehet tudni ugyebár mitől szakad el a cérna. A későbbi epizódok ismeretében pedig még a szinte értő-érző húsevőnövényke sem idegesítő húzás, hiszen fel lehet fogni a növényemberek elődjeként is.
A zene sajnos nem sikeredett túl jól, és Diane Pershing (Ivy) is halovány teljesítményt nyújtott, de ez úgyis csak gyakorlás a későbbiekre.
Az animáció felemás lett. Van, ahol nagyon gyenge, de van, ahol egyszerűen szemet gyönyörködtető munkát végzett a stúdió.
Alapjában véve egy izgalmas epizód, némi szépséghibával tarkítva.








 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása