A little piece of home

2009.08.10. 17:34

Superman: the animated series

Epizód: #5

Író: Hilary J. Bader

Rendező: Toshihiko Masuda

Zeneszerző: Kristopher Carter

Animáció: TMS-Kyokuichi



A Lex Luthor nyitotta múzeum kirablásának megakadályozása során Superman valamiért legyengül. A biztonsági kamera felvételének megtekintésével Luthor rájön Superman sebezhetőségének kulcsára: a különleges, idegen származású zöld kő. Miután nem sikerül a köpenyes hőst megfélemlítenie, Lex úgy dönt, inkább végez Superman-nel.








Ebben az epizódban egymásra talál a forgatókönyvíró, a rendező, a zeneszerző és az animációs stúdió, hogy egy remekbeszabott, humoros, akciódús és izgalmas részt hozzanak össze a nézők nem kis örömére.
Habár a robot t-rex kicsit (nem is annyira kicsit) már túlzás - elvégre Superman oly könnyen elintézhető - mégsem mondhatjuk azt, hogy elrontották volna a forgatókönyvet. Sőt! Superman úgy táncol ebben a részben, ahogy Luthor fütyül, és igaz, ami igaz, ezt nagyon is élvezzük.
A rendező is dicséretet érdemel, elvégre olyan jeleneteket hozott össze, olyan beállításokat választott, melyek a legkukacosabb nézőket is leveszik a lábukról. Egyértelműen a három repülő tolvaj elfogása az epizód legjobb része, de bármelyik másikat is bátran mellé tehetjük. Lex Luthor figurája pedig egyértelműen uralkodik mindvégig, és gyorsan tegyük hozzá, ez így is van rendjén.
A szinkronszínészek sziporkáznak a szerepükben, de itt is Clancy Brown-t (Lex Luthor) kell kiemelnem, akinek nevét mindenkinek kötelező feljegyeznie agyában közvetlenül a Joker-t alakító Mark Hamill mellé.
A zene is sokkal kiemelkedőbb, mint az előző epizódban. Carter, a Fun and games-ben nyújtott munkájához képest szárnyalóan jó formában volt, amikor ehhez az epizódhoz komponált.
Az animációs stúdió pedig nemcsak megtartotta a már említett Fun and games színvonalát, de elképesztő módon emeltek is a teljesítményükön. Félelmetes mekkora dinamizmus van egyes jeleneteikben. A karakterekben dúló érzelmek ábrázolása pedig több mint magával ragadó. Egyszerűen tökéletes munka mind a 22 percében.

A forgatókönyv túlzásai miatt sajnos nem tökéletes epizód, de nagyon közel jár hozzá. Egyértelműen kihagyhatatlan.








 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása