Two-Face - 2. rész

2008.11.06. 11:01

Batman: the animated series

Epizód: #17

Író: Randy Rogel

Rendező: Kevin Altieri

Zeneszerző: Shirley Walker

Animáció: Dong Yang Animation



Hat hónap telt el azóta, hogy Harvey Dent-ből Two-Face lett és személyében új vezért tisztelhet Gotham alvilága. Dent bosszúból többször is meglopja egykori ellenfelét Ruperth Thorn-t, aki kétmillió dollárt ajánl fel annak, aki kézre keríti Two-Face-t. Eközben Batman igyekszik valahogy megmenteni, ami egykori barátjából mentálisan még megmaradt.








Nem lehet nem összemérni a tökéletes első résszel. Így pedig sajnos alul marad, pedig a rendezés, a szinkronok, a forgatókönyv, a zene csak egy kicsivel rosszabb, mint elődje kvalitásai ezeken a területeken. Már nem hatolhatunk le Dent karakterének mélységeibe, ahogy azt tettük az első rész esetében és őszintén szólva kicsit felületesebben is lett kezelve a figura. Big Bad Harv teljesen kicsúszott a képből, még csak meg sem említik, sőt, ez a vonal kimerül az állandó pénzdobálgatásban. Meg kell említenem azt is, hogy ez a figura bizony lesüllyedt az egyszerű "kosztümös tolvaj" szintjére, amit őszintén sajnálok, hiszen annyi lehetőség volt, amerre Two-Face karakterét vinni lehetett volna. De még ez sem annyira zavaró, ettől még jó az epizód.
Illetve jó is lehetne, és nem tudom megállni, hogy ne küldjem el a Dong Yang animátorait melegebb éghajlatra, mert ami teljesítményt nyújtottak, az egyszerűen értékelhetetlen. Egy az egyben gallyra vágják az egész epizódot. Megbocsáthatatlan. 









 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása