Batman: the animated series

Epizód: #16

Író: Jules Dennis & Richard Mueller

Rendező: Dick Sebast

Zeneszerző: Harvey Cohen

Animáció: Akom ProductionRed Claw akcióba lendül és ellop egy veszélyes vírust az amerikai hadseregtől. Bruce újra randevúzni megy Selina Kyle kisasszonnyal és kocsikázás közben Red Claw emberei megpróbálják őket hidegre tenni - ami természetesen nem jön össze. Batman és Catwoman kimondatlanul szövetséget kötnek a terrorista ellen.
Kár, hogy elkészült. Az első rész még izgalmasnak volt mondható, és a végén a "tubikntinyúd" egy sokkal ominózusabb epizód reményét csillogtatta meg. Itt is igaz (tisztelet a kivételnek), hogy a második rész sokkal rosszabb, mint az első. Nem is tudom, hol kezdjem, annyi hibát fel lehetne sorakoztatni. A gyenge forgatókönyvtől kezdve a halovány zenén át a kicsivel jobb rendezésig sorra vehetném az epizód összes gyengeségét. A legrosszabb mégis az animáció lett. Bárhogy próbáltam benne felfedezni valami kis szépséget, egy-két jelenetnél többször nem sikerült élvezni a látványt. A "kedvencem", amikor Red Claw szétmaratja a vírustartályt, és a kémiai reakciót csillagocskákkal jelzik. Ilyen effektet utoljára a 80-as évek Hanna-Barbera rajzfilmjeiben láttam. Félelmetes. De a legszörnyűbb, hogy ez csak egy apróság a sok óriási hiba közül. Ami miatt mégsem kárhoztatható el egészen az epizód, az a terrorista-témához való bátor hozzányúlása, valamint Batman és Catwoman kusza románcának mélyítése. Jut azért néhány csípős megjegyzés Selina-nak is és valljuk meg őszintén, éppen emiatt szeretné minden férfitársam, ha ez a macska az ő ölében dorombolna.
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.