Eternal youth

2010.09.03. 12:30

Batman: the animated series

Epizód: #29

Író: Beth Bornstein

Rendező: Kevin Altieri

Zeneszerző: Lolita Ritmanis

Animáció: Dong Yang Animation


Alfred és barátnője, Maggie Page egy magánklínikára vonul, ahol egy újfajta fiatalító kúrán vesznek részt. Amikor azonban a komornyik elkezd furcsán viselkedni, Batman kénytelen utánajárni a klínika vezetőjének, aki kényszeres megszállottja a növényeknek. Sajnos azonban mire kiderül, ki is áll a "fiatalítás" mögött, Alfred és Maggie már valóságos emberi fává fejlődik.








Egy egész pofás történetről van itt szó, amiben Poison Ivy végre igazi ellenfél lehet Batman számára. Ráadásul itt végre megvillan Pamela Isley tudós volta, amit rendszerint örömmel szeretnek rejtegetni, amikor a karakter szóba kerül. Ráadásul végre Alfred karaktere is közelebb kerül a nézőhöz, aki pedig örömmel nézi a kis bajuszos csetléseit-botlásait. Egyszóval jó kis forgatókönyv lett ez.
A rendezés is tűrhető, sőt, a középszerűséget is maga mögött hagyja jócskán, úgyhogy Altieri igazán kitett magáért. Különösen tetszetős, ahogy bemutatják a szereplők megfiatalodott könnyelmű viselkedését. Még egy pont a rendezőnek.
A színészi játék zseniális. Végre Efrem Zimbalist Jr. (Alfred) több szerepet kap a szokásos három mondatánál, és ezúttal ő lesz a történet főszereplője. Zimbalist pedig remekül hozza a figurát, és hallhatóan evickélt a felszabadult karakter szerepében. A többiek pedig remekül statisztálnak mellé.
A zene is megfelelő, bár sajnos nem társul túlzottan az epizód elvárásaihoz. Minden bizonnyal Shirley Walker ügyesebben oldotta volna meg a feszültségkeltést, mint Ritmanis, de utóbbi fejéről sem szabad leszedni a keresztvizet. Nem lett ez rossz, csak kicsit gyenge.
Ami viszont a legnagyobb hibája a történetnek, hogy rossz animációs stúdió dolgozott rajta. A Dong-Yang nem tud túllépni saját középszerű munkáján, és ez túl sokat ront az epizód élvezhetőségén. A darabos, néhol egyenesen ronda mozgások, a furcsa mimikák és a karakterek néhol szabálytalan felépítése mind-mind az Eternal youth ellen dolgozik. Igaz, lehetett volna még rosszabb, ha bármelyik gyengébb stúdió veszi szárnyai alá a projektet, de szomorú, hogy akár az egész epizód kiválónak is készülhetett volna. Így azonban sajnos csak alig jobb a középszerűnél.

Egy remek példa arra, hogy milyen az, amikor a jó sztori egy rossz animációs stúdiót talál meg. Ettől függetlenül érdemes megnézni.





  



 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása