Dreams in darkness

2010.08.27. 16:49

Batman: the animated series

Epizód: #28

Író: Judith & Garfield Reeves-Stevens

Rendező: Dick Sebast

Zeneszerző: Todd Hayen

Animáció: Studio Junio


Batman egy bűntény megakadályozása után az Arkham elmegyógyintézetben köt ki, ahol kénytelen szembenézni saját félelmeivel, miközben rájön, hogy Scarecrow igyekszik rettegésbe dönteni a várost. Természetesen az elmegyógyintézet munkatársai mit sem törődnek Batman jóslataival, ezért a sötét lovag kénytelen ismét saját kezébe venni a város sorsát, amihez a szökésen át vezet az út.








Jaj de jó lett volna, ha ez az epizód egy igazán jó animációs stúdióhoz került volna. A forgatókönyv majdhogynem tökéletes, persze a túlzások megvannak benne, de egyértelműen ez a sztori megy rá igazán Batman belső félelmeinek bemutatására. Ezért a sztori roppant izgalmasra sikeredett, és az ötlet, hogy Batman az elmegyógyintézet ápoltja legyen, egyenesen fenomenális. Ami kicsit zavaró, hogy nem nézik meg az ápolók sutyiban, hogy kit rejt a maszk, csak azért, mert a prof rájuk szólt, hogy nem szabad.
A rendezés kiváló! A legszebb rendezői húzás az volt, ahogy az alagútról, ahová a Wayne házaspár bemegy, kiderül, hogy egy pisztoly csöve. Aztán a pisztoly kiemelkedik, folyik belőle a láva(?) és eldörren egy lövés. Ez a koncepció egyszerűen csodás. Nemcsak művészi, de (már-már giccsbe hajlóan) tiszteletteljes főhajtás is a Wayne család tortúrája előtt. Egyenesen gyönyörű.
A színészek kiválóak, többet nem is lehet róluk elmondani.
Sajnos azonban Todd Hayden nem olyan jó zeneszerző, hogy egy ilyen drámai történetet meg tudjon tölteni érzésekkel. Teljesen lényegtelen zenét írt.
A Junio stúdió pedig elmehet a francba, hogy egy ilyen jó történetet nem tudtak szépen megvalósítani. A figurák mimikái és a mozgásuk jóval a középszerű alatt vannak, ami sajnos nagyon is sokat ront az epizód élvezhetőségén. Mondjuk Batman drámai látomását legalább tűrhetően megoldották, de biztos izzadtak a kis kínai rajzolók a papírok fölött.

Remek epizód lenne, tele grafikailag kihagyott ziccerekkel. De azért természetesen megnézendő.





  



 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása