Men of steel

2010.08.22. 08:24


Superman adventures


Füzetszám: #1


Író: Paul Dini

Rajzoló: Rick Burchett

Kihúzó: Terry Austin

Színek: Marie Severin

Borító: Bruce Timm





Sztori:
Miután Superman tönkreteszi a Lexo-páncélt,és elfogja John Corbent, Luthor újabb fegyvert készít. Lemodellezi Superman összes képességét és egy robotban egyesíti azokat, amit aztán beöltöztet a köpenyes hősnek. Az ál-Superman miután pusztításba kezd a városban, szembe találkozik az igazival.

Forgatókönyv:
Egészen jó forgatókönyvet sikerült összehoznia Dininek, ami szervesen kapcsolódik a rajzfilmsorozathoz is, így kellemes kikacsintások, átutalgatások találhatók benne. Ez már mindenképp dicséretet érdemel. A hátulütője a dolognak, hogy rengeteg benne a szöveg. Sokszor az embernek az az érzése támad, hogy a szöveg túlsúlyban van az oldalon a rajzokhoz képest, ami monotonná teszi a képregényt. De ezen kívül szinte tökéletes az egész.

Rajz:

A rengeteg szöveg jelenlétét leginkább a panelezés sínylette meg, ugyanis a szövegbuborékok mellett még két-három karaktert kellett mozgatnia a rajzolónak egyetlen képkockén belül. Nem kis feladat lehetett, de szerencsére Burchett megoldotta a dolgot. Azért valljuk meg, nem végzett tökéletes munkát, de sorozatkezdő füzetnek nagyon is megállja a helyét.
A kihúzás is szép lett, és kellően dinamikus körvonalak születtek Austin kezéből. A színezés pedig egyenesen szemkápráztató. Nem egy bonyolultság, de a jól megválasztott élénk színek egymás mellett nagyon jól mutatnak. Kellemes megtekinteni egy-egy panelt.

Egy érdekes kezdősztori a sokszor lerágott Superman-hasonmás csonttal, ettől függetlenül érdemes elolvasni.






 


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása