Mad as a Hatter

2010.08.22. 09:05

Batman: the animated series

Epizód: #27

Író: Paul Dini

Rendező: Frank Paur

Zeneszerző: Shirley Walker

Animáció: Akom Production


Jervis Tetch egy szerelmes tudós, aki az agy manipulálásával kísérletezik. Amikor azoban kolléganője, Alice visszautasítja, a tudós úgy gondolja, ideje a patkányokról áttérnie az emberi kísérletekre. Alice után adja magát, hogy Tetch legyen az őrült kalapos, amikor elrabolja a nőt, és Lewis Carroll világának berendezett helyen tartja irányítása alatt. Persze ehhez Batmannek is lesz egy-két szava.








A forgatókönyv nem valami ütős, ez már elsőre is látszik. Valahogy túl mű az egész. A motivációk, a megmagyarázhatatlan dolgok (honnan van Tetch-nek annyi pénze és ideje, hogy az egész Csodaországot megépítse, lemodellezze. Ezek relytéjszámba mennek ebben az epizódban. Túl sokat akart az író elsőre, ami inkább kárára vált ennek a résznek.
A rendezés is hagy kívánnivalót maga után. Sajnos az is a közepes szint alatt van, pedig akár még jót is lehetett volna kihozni belőle, de a jelenetek ütemtelensége kizökkenti a nézőt a beleélés lehetőségéből is.
Egyedül talán a szinkronhangok dicséretesek az egész részben. Noha Kimmy Robertson (Alice) hangjától feláll a szőr a hátunkon, Roddy McDowall (Tetch) legalább ellensúlyozza őt. Igaz, hogy a Kalapos is inkább ripacs, de neki elnézzük. Kevin Conroy (Batman) pedig olyan mint mindig: tökéletes.
Shirley Walker sem tudja ezt az epizódot megmenteni az unalomtól. Hallhatóan nem is próbálja egyébként. Valahogy ebben a részben nem jött neki össze.
Az Akom nem az a cég, amelyik remek animációkat tud összehozni. Most sem sikerült nekik. Valahol azért örvendetes, hogy az ilyen bénább sztorikkal találták meg ezeket a színvonalon alul dolgozó stúdiókat.

Kihagyható, egyáltalán nem fontos epizód. Ráadásul unalmas is rengeteg klisés megoldással felfegyverezve.






  



 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása