Pilot

2010.08.15. 14:15

The Flash

Epizód: #0

Író: Danny Bilson & Paul DeMeo

Rendező: Robert Iscove

Évad/epizód: 1/0


Sztori:
Egy motoros banda tartja rettegésben Central City-t, ami ellen a helyi rendőrfelügyelő, Jay Allan veszi fel a küzdelmet. Testvérét, a vegyész Barry-t - aki kideríti, hogy Nicholas Pike áll a motorosok élén - egyik este villámcsapás éri, amit csodával határos módon túlél, és ami után olyan gyors lesz, mint a villám. Miután Jay csapdába esik, és meghal, Barry a Star Labor egyik tudósa, Tina McGee segítségével immár álarcos hősként a gyilkos Pike nyomába ered.















Az alkotók munkája:
Pilot epizódhoz képest elég hosszúra sikeredett a maga másfél órájával, amiből egyetlen perc megtekintését sem lehet megbánni. Igazi klisére épülő szuperhősepizód lenne, ám akkoriban, 1990-ben nem voltak nagyon ilyen sorozatok, sőt, korabeli filmből is csak a Superman részek és a Burton féle Batman készült el. Így aztán ez egy nagyon is eredeti, igazi hősfilm, amitől gyerekkorában betojt az ember, és azonnal vörös, antennás cuccban akart futkározni gyorsan mint a villám. A forgatókönyv és a rendezés tehát hozza, amit manapság is elvárnánk egy televíziós játékfilmtől (amiből sajna ma már nem sok van szuperhősös témából), ami pedig azért nem kis teljesítmény.
Van itt mindenféle karakter, és hamar rájövünk, hogy flash nem lesz magányos hős, igaz, a kettős személyiségéről csak a tudósnő tud. Ebből fakadóan pedig a forgatókönyv nagyon jól használja ki a titkolózás köré írható vicces párbeszédeket. Van itt minden, rinyáló barátnő, jópofa kolléga, gonosz ellenfél, zord apa, és két rendőr, akik sorra feltűnnek újra és újra, hogy azért kívülállók szemével is követhessük az eseményeket. Remek felállás.
A színészek pedig remekül alakítják amit kell, és minden karakter megtelik élettel. Még a kutya is. John Wesley Shipp kiváló választás volt Flash szerepére, ahogy Amanda Pays is sziporkázóan hozza a doktornő alakját. Szerencsére a Pike-ot játszó Michael Nader sem esik túlzásba, és habár kemény legényt játszik, mégsem ripacskodja el. Ugyanez igaz a Julio Mendez-t, Barry kollégáját megformáló Alex Désert-re is, aki megfelelő visszafogottsággal testesíti meg a naív jóbarát szerepét. Pedig ebbe csúnyán bele is lehet bukni, ha valaki egyenrangú akar lenni a főszereplővel, de szerencsére Désert ezt messzire kerüli.
A film zenéjét az a Danny Elfman szerezte, aki a Batman film zenéjét is írta, és ehhez a hőshöz is egy sajátos témát írt, amit aztán folyamatosan bele-bele épített az egész filmzenébe. Megfelelően hősies, kemény, drámai, attól függően melyikre van szükség.

Egy nagyon jó film, nagyon jó nyitó epizód, nagyon jó szuperhősmozi, nagyon jó... Nehéz benne hibát találni (persze sok minden ma már klisés benne, de a kor szemüvegével kell nézni).




 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balakin · http://balakin.blog.hu/ 2010.08.15. 16:06:44

Nekem kicsit kevés Flash volt benne, de tényleg jó volt, gyerekorom meghatározósorozata volt .
süti beállítások módosítása