Batman forever

2010.08.08. 19:42


Filmképregény




Író: Dennis O'Neil

Rajzoló: Michael Dutkiewich

Kihúzó: Scott Hannah

Színek: Adrienne Roy

Borító: John Hanley





Sztori:
Gothamben sok minden változott azóta, hogy Pingvint és bandáját szó szerint kifüstölték a városból. Nem elég, hogy az egykori ügyész, Harvey Dent - miután arca egyik felét savval eltorzították - Two-Face néven vált hírhedt bandavezérré, emellett egy Edward Nygma nevű tudós kifejleszt egy készüléket, ami olvasni tud az emberek gondolatában, és bűnözői karrierjéhez a Riddler nevet választja. Miután Two-Face egy cirkuszi előadáson megöli Dick Grayson családját, Riddler szövetséget köt a gyilkossal, és együtt erednek Batman nyomába. Eközben az árván maradt Grayson-t az identitásválságba került Bruce Wayne veszi pártfogásába, és a fiú Robin néven lesz a sötét lovag társa. A díszes társulatot a pszichológus, Chase Meridian egészíti ki, aki szerelmes lesz Batman-be, majd Bruce Wayne-be, és mindkettővel románcba kezd.

Forgatókönyv:
Szerencsére a képregény sokat elhagy a filmből, ugyanakkor a lyukas részeket nem is tölti ki.  O'Neil ugyanazt a szisztémát követi, mint a Batman returns esetében, ahol szintén csak felületes eseménykezelést használ. Ez pedig csak akkor működik igazán, ha az olvasó ismeri a filmet, mert csak így tudja igazán élvezetesen és hitelesen kitölteni a képkockák közti  balladai homályokat.   

Rajz:
Szerencsére csak ritkán köszönnek vissza a szereplőket megformáló színészek arcai a képregényben. Főként Jim Carrey átkozottul idegesítő mimikái és Tommy Lee Jones karakteridegen játéka miatt örvendetes mindez. Dutkiewich élvezetesebb munkát végzett, mint a film látványtervezője, így a képregényből javarészt kimaradt a giccsparádé.
Szerencsére Roy sem vitte túlzásba a rikító színek használatát, sőt, ahol lehetett inkább a sötét tónusokra koncentrált, ezzel is bőven túlteljesítve a film hangulatát, látványát.

Ez az egyik olyan képregény, ami után biztosan áhitani fogjuk, hogy megtekintsük a filmet is, ami után pedig sajnálkozni fogunk, hogy a képregény jobban sikerült, mint az eredeti alkotás. Ebből is látszik, hogy Schumacher eredetije igazi képregényfilm, ugyanis képregényben jobban helyt állt, mint a mozivásznakon.





 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása