Raging Lizard!

2010.08.03. 12:03


The Batman adventures


Füzetszám: #7


Író: Kelley Puckett

Rajzoló: Mike Parobeck

Kihúzó: Rick Burchett

Színek: Rick Taylor

Borító: Mike Parobeck




Sztori:
Új rosszfiú érkezik a városba, aki ki akarja venni a részét a helyi illegális bunyók bevételéből, ezért magával hozza saját emberét, hogy kiüsse a jelenlegi bajnokot, Killer Croc-ot. A két bunyós évekkel korábban találkozott már egymással a ringben, és akkor Croc csúnyán alulmaradt. Eközben Batman igyekszik lefülelni az új bandavezért, így a szálak a ringben érnek össze.


Forgatókönyv:
Egyszerű történet a "soha ne add fel" nagy tanulságával. Nincs benne semmi meglepő csavar. Az azonban elmondható, hogy ez a történet nem Batman-re koncentrál, hanem az egyik legnagyobb ellenfelének szentimentalizmusát hivatott bemutatni. Igaz, ezt nagyon is kitekert formában teszi, de azért egy Killer Croc-ról szóló történettől nem várható el magasztosság. Ez jól is van így.

Rajz:
Parobeck jobban kihasználja a panelek adta lehetőségeket. Néhol talán túlságosan is. Ügyesen veszi át a rajzfilm figuraterveit, és meglepően jól mozgatja őket, de valami mégis hiányzik belőlük. Árad belőle a "megbízásra készült"-szag. Ez pedig nem tesz jót a képregénynek. Sajnos ő ötvözi elődeinek stílusait, így Templeton lazasága mellé társul Rader  zavaróan kevert árnyékolási technikája. Szerencsére az árnyékhatárok elmaszatolós behatárolása csak ritkán köszön vissza, akkor azonban teljesen kilóg a képkockákból.
Taylor munkája mit sem változott előző terméseihez képest, így színezése ugyanolyan jelentéktelen marad, mint volt.

Élvezetes sztori középszerűnél jobb megvalósítással. Mindenképp érdemes rá szánni néhány percet. Többre ugyanis nem lesz szükség a viszonyleg kevés szöveg miatt.





 
A képregény magyar-elektronikus (honosított) változata elolvasható ITT!


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása