The third door

2010.04.20. 23:42


The Batman adventures


Füzetszám: #6


Író: Kelley Puckett

Rajzoló: Brad Rader

Kihúzó: Rick Burchett

Színek: Rick Taylor

Borító: Rick Burchett




Sztori:
Bruce Wayne-t gyilkosság vádjával letartóztatják, miután a Crenshaw villában egy fogadás estéjén megtalálják Jacob Brenner holtteste mellett. Mialatt ő a börtönben ül, Robin az igazi gyilkos után nyomoz. Batman és Robin egyidőben jönnek rá a merénylő kilétére, ám Dick óvatlanul csapdába esik.

Forgatókönyv:
A történet leplezetlenül hajaz a Bruce Wayne: Murderer és a Bruce Wayne: Fugitive alcímű sorozatokra. Legalábbis a bonyodalmat és a megoldás útját tekintve. Csupán a gyilkos kiléte és motivációja más, de ezen nem kell meglepődni. Végülis nem egy rosszul megírt történet ez, csak sajnos talán túl zanzásított. 22 oldalban nagyon sok szöveg lett összesűrítve, ami alapvetően nem probléma, csak talán unalmas lesz egy idő után. Habár ebben közrejátszik a rajzolók munkája is.

Rajz:
Valahogy azt kell mondjam, Brad Rader sosem lesz a kedvenc rajzolóm. Lehet, hogy überkirály beállításokat képzel el, de hogy nem tudja megvalósítani, az is biztos. Egyszerűen ugyanazokat a hibákat halmozza, mint a Riot act esetében. Ez pedig már szinte megbocsáthatatlan. Valahogy a panelhasználata is indokolatlan, ahogy azok kitöltése is. Egyszerűen unalmas, sőt néhol zavaros az egész.
A színek pedig ugyanúgy unalmasak lesznek. Mintha Taylor magasról tojt volna az egész megszépítésére. Vonaltól vonalig tartó, egyszínű, árnyékolásmentes színezést használ. Mint az oviban. Ettől pedig ormótlan nagy felületek maradnak egyforma színűek, amik túl nagyok ahhoz, hogy szépek legyenek.

Közepes sztori közepes megvalósítással. Lelkiismeretfurdalás nélkül kihagyható.





 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása